Skip to main content

Gründeren om Webjuristene

Selve kjedekonseptet og varemerket Webjuristene, eies av jurist Nina Dybedahl (født 27.03.1971). Pressen omtaler henne som toppjuristen som gikk sine egne veier. Hun startet Webjuristene i 2003 da nettbasert advokathjelp var ukjent.

Nina ønsket at vanlige folk skulle ha råd til rettshjelp. I løpet av studiene jobbet hun i to advokatfirma, herunder Advokatfirmaet Hjort. Hun tenkte allerede da at det måtte være mulig å gi rettshjelp på en mer effektiv, og dermed billigere, måte. Her er hvordan Nina selv beskriver Webjuristene:

-Webjuristene er en frivillig kjede av jurister, hvor de fleste har rettshjelperbevilling, og én har advokatbevilling. Vi driver fra hvert vårt foretak og fra hjemmekontor, men vi samarbeider om alt fra markedsføring til faglig utvikling. Felles for oss alle er at vi deler min opprinnelige filosofi om å ha lave kostnader for å kunne tilby fullgod rettshjelp til halv advokat pris, forteller Nina.

– Jeg startet Webjuristen -forløperen til Webjuristene – i 2003, med det formål å gjøre juridiske tjenester mer tilgjengelig -både økonomisk og praktisk. For folk flest. Og for økonomisk fornuftige mennesker, konstaterer Nina.

Siden den gang har Webjuristene bistått over utallige firma og privatpersoner med 10 000 små og store saker.

– Det er et privilegium for meg å drive Webjuristene. For jeg elsker faktisk jussen. Jeg er privilegert som lever av å drive med det jeg liker, fra egen virksomhet, mener Nina.

Hvis du vil vite mer om Nina og hvorfor hun valgte å bli rettshjelper og starte Webjuristene, les hennes bloggartikkel her: Artikkel om hvorfor, og hvordan Nina startet Webjuristene. Kanskje ønsker du også å lese to intervjuer med Nina i Aftenposten fra henholdsvis 2003 og 2004:

Dersom du vil lese all presseomtale om Webjuristene eller våre webjurister, kan du gå til vår side Media om Webjuristene.

 

Tilbakeblikk

Her ønsker gründer Nina Dybedahl velkommen til Webjuristene i en film som ble laget i 2007 for Webjuristenes daværende webside: