Arv/ oppgjør/ testament

Tenker du på å opprette testament, men er usikker på om det er nødvendig eller verd prisen?

De fleste vet at de bør opprette testamente, men de færreste gjør det. Som oftest fordi advokathjelp er dyrt. Ikke slik hos Webjuristene! Med vår basispris på kr 1200 ink. mva for testament, så tilbyr vi nok en av de billigste testamentene på det norske markedet. Bestiller du testament hos Webjuristene så blir det utarbeidet individuelt for deg, av en jurist eller advokat.

Vi vurderer gjerne din konkrete situasjon, og gir deg informasjon om arvegang uten testament i ditt tilfelle. Les mer om dette i vår bloggartikkel om det lønner seg å opprette testamente.

Du bør vite at visse overføringer som gjøres lenge før du går bort, senere kan bli kjent ugyldige, dersom det ikke er opprettet testament. Webjuristene kan veilede deg i spørsmålet om når testament er et gyldighetsvilkår for overføring av bolig eller andre verdier. Se også noen eksempler fra domstolene på hvor galt det kan gå når testament opprettes på egenhånd. 

Og selv i de beste familier begynner man å krangle når arven skal fordeles. Hvorfor ikke forebygge krangel og uvennskap ved å opprette testament som bestemmer hvem i familien som skal ha hvilke eiendeler? Med Webjuristene er ikke arveplegging kun forbeholdt de rike. Webjuristene har nok Norges mest konkurransedyktige priser på testament med pris fra kr 1200 ink. mva.

Samboere vil alltid ha mye å tjene på å opprette et gjensidig testament, særlig samboere uten felles barn som verken har lovbestemt arverett eller uskifterett. Det vil også ektefeller som ikke har felles barn. Visste du at ektefeller uten fellesbarn ikke arver mer enn halvparten fra hverandre dersom de har gjenlevende foreldre eller søsken?

Vi har også pakkepris på testamenter (og samboeravtaler / ektepakter). Du kan bestille testament her (trykk på knappen), eller du kan lese mer om denne pakken på siden om Våre priser først.

Bestill testament

Kan barn gjøres arveløse?

I filmer blir barn ofte gjort arveløse -eller truet med slikt. Kan det skje i virkeligheten? Nei! Barn har krav på 2/3 av sin forelders formue, dog maksimalt 15 grunnbeløp. Det finnes dog lovlige måter å gjøre barnas arv mindre. Ta kontakt hvis det er ønskelig. Arveplanlegging er, som skrevet over, ikke lenger bare for de rike.

 

Står du midt i et arveoppgjør?

De fleste som arver, gjennomfører arveoppgjøret på egen hånd. Er dødsboet lite og oversiktlig, og med få arvinger, kan dette gå greit.

Men mange synes det er en støtte å ha en juridisk kompetent person å sparre med. De fleste har jo nok med sorgen når de mister sine nærmeste. Hvilke skjema skal sendes hvor? Hvordan vet vi om avdøde har skrevet testament? Hvordan skal egentlig arven fordeles mellom gjenlevende ektefelle/samboer og slekten?

Dersom det foreligger testament eller hvis det er flere arvinger, vil det ofte være fornuftig å kontakte oss for å få hjelp til fordelingen av dødsboet. Det samme gjelder hvis du eller medarvingene dine er usikre på hvilke rettigheter dere har. Arvefordeling når avdøde var gift/samboer, og/eller hadde barn fra tidligere forhold (såkalte særkullsbarn), er ekstra komplisert.

Trenger du hjelp og støtte i forbindelse med arvefordelingen, arveplanlegging eller annen arvejuss? Ta kontakt med Webjuristene ved å klikke på denne orange «Til registrering»-knappen:

Til registrering

Artikler om arv, oppgjør og testament

Arv/oppgjør/testamentTrygt å bruke en gratis testamentsmal?
27. september 2022

Trygt å bruke en gratis testamentsmal?

På internett finnes en rekke gratis testamentsmaler og man kan da spørre seg selv om det er behov for juridisk hjelp for å sette opp testament ? Du tenker kanskje…
Arv/oppgjør/testamentNyheterWebjuristene i VG: Slik unngår du at arven havner hos feil person
16. september 2022

Webjuristene i VG: Slik unngår du at arven havner hos feil person

Webjurist Nina Dybedahl forklarer til VGs sommerlesere hvordan man kan sikre at arven faktisk går til den man ønsker. (Betalversjon) Les artikkelen her(pdf) eller les på VG (betal-versjon) Samlivsbrudd i egen…
Arv/oppgjør/testamentNyheterBokutgivelse om arv og arveoppgjør
16. september 2022

Bokutgivelse om arv og arveoppgjør

Webjuristenes gründer, Nina Dybedahl, har vært bidragsyter til bok om arv, som ble utgitt ifjor. Boken Arven - Om arv og arveoppgjør er skrevet av forfatter Siv Henningstad i samarbeid…
Arv/oppgjør/testamentBegravelse -feire livet i stedet for å sørge døden?
21. mars 2022

Begravelse -feire livet i stedet for å sørge døden?

Gjør din begravelse til en fest! Cirka halvparten av våre kunder velger å ta med noen ord om avsetning av penger til begravelse og gravsted i sitt testamente. En halvpart…